Bir hesabın ilk kurulumu ve temel optimizasyonuyla ilgili ipuçları dizimize devam ediyoruz. Önceki makalelerde etkili bir yapıya, reklamlara ve anahtar kelimelere sahip bir hesap oluşturduk ve ayrıca kampanyalarımızın hedeflemesinde ve bütçesinde ince ayar yaptık. Bu bölümde, başka iki temel ayarı ele alacağız: tıklama başına maliyet teklifleri ve reklam yerleşimi. Ayrıca bu ayarların nasıl çalıştığını gösteren örnekler de vereceğiz.

Tıklama Başına Maliyet Teklifleri

Çoğu durumda AdWords sisteminde, yalnızca ziyaretçiler reklamınızı tıkladığında ödeme yaparsınız. "Kampanya ayarları" altında seçtiğiniz teklif türü otomatik (teklif tutarınız, bütçenizin izin verdiği en yüksek gösterim sayısını elde edecek şekilde sistem tarafından değiştirilir) veya manuel (teklif tutarınızı siz ayarlarsınız) olabilir. Teklif verme işlemini optimize ederken akılda tutulması gereken temel noktalar şunlardır:
  • Otomatik teklif ayarı, kampanyanızda ince ayar yapmaya çok fazla vakit harcamak istemediğiniz durumlar için idealdir. Ancak aynı zamanda, tatsız sürprizleri önlemek için tıklama başına maliyet üst sınırı da belirlemeniz gerekir.
  • Otomatik teklif verme sisteminde bazı işlevler (ör. planlanmış reklam gösterimleri) çalışmaz.
  • Sizi ilgilendiren; sitenize yapılan yönlendirmelerden ziyade reklamınızın gösterim sayısı mı? Öyleyse, Google görüntülü reklam ağı üzerinden yürütülen kampanyalarda, 1000 gösterim başına ödeme seçeneğini tercih edebilirsiniz.
  • Dönüşüm izlemeyi kurdunuz mu? Dönüşüm başına maliyet optimize ediciyi veya Dönüşüm Optimize Edici'yi denemek iyi bir fikir olabilir. Dönüşüm başına maliyet optimize edicinin, otomatik teklif vermeyle bile etkinleştirilebileceğini lütfen unutmayın. Bu araç, dönüşüm verilerini kullanarak, sistemin tıklama başına maliyet tekliflerini %30'luk bir aralıkta yönetmesini sağlar. Bu da, genelde dönüşüm başına maliyetin düşürülmesine yardımcı olur.
  • Her anahtar kelime için reklamınızın ortalama konumunu izleyin. Bazı anahtar kelimeler için konum çok aşağıdadır, ancak bu anahtar kelimeler sizin için ne kadar önemlidir? Herhangi bir anahtar kelime için tıklama başına maliyet teklifini her zaman artırabilirsiniz. Bu, reklamın konumunun yukarıya çıkmasını sağlar.
  • Belirli bir anahtar kelime diğerlerine göre daha mı etkili (yüksek TO, dönüşüm oranı)? Daha fazla ziyaretçi çekmek için bu kelimenin tıklama başına maliyet teklifini artırmaya değebilir. Bunun yanında, daha az etkili kelimeler için teklif tutarını düşürebilirsiniz veya bunları duraklatabilirsiniz.
  • Yukarıdaki öneri, yalnızca anahtar kelimelerle değil, aynı zamanda reklam yerleşimleriyle de ilgilidir. Belirli bir web sitesindeki gösterimler daha mı etkili? Manuel bir şekilde bu web sitesini bir yerleşim olarak ekleyebilirsiniz.
  • Yalnızca rakiplerinizi geçmenize yeterli olacak kadar ödeme yapacak olsanız da (normal şartlarda, belirlediğiniz maksimum tıklama başına maliyetten az), karşılayamayacaksanız, çok yüksek bir tıklama başına maliyet belirlemeyin. Çoğu durumda rekabetin nasıl bir seyir izleyeceği öngörülemez. Gerçek maliyetlerin maksimum tutara eşit olduğu durumlar söz konusu olabilir ve bütçeniz çok hızlı tükenir.
  • Belirli bir anahtar kelime için çok az gösterim olduğunu fark ederseniz, bunun nedeni çok düşük bir tıklama başına maliyet teklifi belirlemiş olmanız olabilir. Çoğu durumda sistem, tıklama başına maliyet teklifinizin, belirli bir anahtar kelime için tahmini ilk sayfada görüntülenme maliyetinden düşük olduğu konusunda sizi uyarır. Bu bilgi "Anahtar Kelimeler" sekmesinin altında gösterilir.

Yerleşimler

Yerleşim, reklamların AdWords yoluyla yerleştirilebileceği çeşitli platformlar anlamına gelir. Yardım Merkezi'nde reklam yerleşimleriyle ilgili daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz, ancak şimdi, sizin için faydalı olabilecek bazı taktikleri ele alacağız:
  • Yalnızca Google arama ağında reklam vererek, arama motorlarını kullanmayan veya Google dışındaki arama servislerini kullanan potansiyel müşterileri kaybedersiniz. Reklamlarınızı arama ve görüntülü reklam ağlarının her ikisinde birden göstermeyi seçerek, daha geniş bir kitleye (ör. Facebook.com veya YouTube.com kullanıcıları) ulaşırsınız.
  • Arama ve görüntülü reklam ağları için her zaman ayrı kampanyalar oluştururuz. Bunun birkaç nedeni vardır. İlk olarak, arama ağı kampanyalarımız için, kullanıcı arama terimlerini olabildiğince doğru bir şekilde tahmin etmeye çalışarak anahtar kelime listeleri oluştururuz. Görüntülü reklam ağında, anahtar kelime listeleri, belirli bir web sitesinin temasının belirlenmesi işlemiyle birlikte sistem tarafından değerlendirilir. Çoğunlukla, görüntülü reklam ağındaki reklamlar, arama ağındakilerden daha geneldir. Tüm istatistikler bir bakışta görülebileceğinden (TO, dönüşümler vb.), arama ve görüntülü reklam ağları için ayrı kampanyalar oluşturmak; reklamcılık performansınızı değerlendirmek ve bu ağlardaki kampanyaları karşılaştırmak açısından daha yararlıdır.
  • Kampanyanız üzerinde ince ayar yapmaya biraz daha fazla zaman ayırmaya hazırsanız veya reklamlarınızın yalnızca alakalı web sitelerinde gösterildiğinden emin olmak istiyorsanız, reklam yerleşimlerinizi manuel olarak belirlemeniz daha iyi olur. Ayrıca, yerleşim aracı ("Raporlar ve Araçlar" sekmesi) doğru web sitelerini seçmenize yardımcı olur.
  • Otomatik olarak bir reklam yerleşimleri seti seçerseniz, reklamınızın gösterildiği web sitelerini düzenli olarak kontrol etmek (kampanyanızdaki "Ağlar" sekmesi) ve içeriği alakasız veya size düşük TO getiren siteleri hariç tutmak önemlidir.
  • Arama ağıyla karşılaştırıldığında görüntülü reklam ağındaki TO'nun çok daha düşük olması sizi endişelendirmesin, bu normal bir durumdur. Bunun yanında, görüntülü reklam ağındaki TO arama ağındaki performans puanlarını etkilemez. Bunun tersi de geçerlidir.
  • Reklam yerleşimlerinizi manuel olarak seçerseniz ve aynı zamanda anahtar kelimeler eklerseniz, reklamlarınız yalnızca anahtar kelimelerinizle alakalı sitelerde gösterilir. Reklamınızın, seçtiğiniz web sitelerinin tüm sayfalarında gösterilmesini mi istiyorsunuz? Bunun için, kampanyanızdan tüm anahtar kelimeleri silmeniz gerekir.
Temel kampanya ayarları konulu bölümün sonuna gelmiş olduk. İlk üç makaledeki bilgiler, etkili bir şekilde oluşturulmuş bir hesap ortaya çıkarmamıza yardımcı oldu. Bir sonraki makalede, kampanyamızdaki bir reklamın performansını izlemenin en iyi ve en kolay yollarını ele alacağız.

Yeni başlayanlar için hazırlanan bu blog dizisinin bir sonraki gönderisini kaçırmayın!

Aleksei Petrov, Inside AdWords Ekibi